ALYB: Nep Politie houdt echte politie aan

In het Amerikaanse Arizona was een man als nep politie agent actief. In de meeste act like you belong berichten op deze site, gaat het om mensen die doen alsof en daar mee wegkomen. Gelukkig is dat dit keer niet het geval. Deze 44-jarige man (zie onderstaande afbeelding) had namelijk niet door dat hij perongeluk een undercover politieauto aan de kant zette. 

Matthew Allen Disbro, 44, was charged with impersonating a cop on Wednesday. Photo / Arizona Department of Public Safety.
Foto: Arizona Department of Public Safety

Hoe het tot stand kwam

Agenten Westbrook en Stradling reden rond op Route 51 toen ze een zwarte Dodge Charge achter hun zagen. Toen deze auto hun vervolgens inhaalde, zagen ze “poltie-achtige” verlichtingen rondom het achterraam van de auto hangen. Kort daarna ging deze rood-blauwe verlichting aan, wat aanduidt dat de agenten moesten stoppen. De agenten besluiten langzaam achter de auto aan te gaan, om vervolgens zelf hun poltielichten aan te doen en de man aan te houden. De man, Matthew Allen Disbro, droeg een beveiligingsuniform en was bovendien bewapend met een handpistool, handboeien en pepper spray op het moment van arrestatie. De man gaaf aan dat hij dit deed om de bevolking te beschermen. Hoe en waartegen hij de bevolking wilde beschermen is onduidelijk.

Wil je meer zien over deze arrestatie? Bekijk dan onderstaande video van KSAN-TV.

Onduidelijk hoelang de nep politie bezig was

Westbrook geeft aan dat Arizona poltie niet weet hoevaak de man dit al had geprobeerd. “Dit zou de eerste keer kunnen zijn, maar ook de vijftigste. We weten het niet. En dat is een bezorgdheid voor ons, en dat is waarom we zeer, zeer blij zijn dat we hem van de weg af hebben kunnen halen.” Onduidelijk is dus hoevaak dit gebeurt, maar het is zeker iets om rekening mee te houden.

Heb je tips voor een volgend artikel? Laat ze dan hieronder achter in een reactie, of neem contact met mij op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *