Volg je dromen, maar stel je ouders gerust

Volg je dromen, zeggen je ouders altijd, maar tegelijkertijd houden ze je vaak ook tegen. Dit komt waarschijnlijk doordat zij willen dat jij je goed voelt. Normaal gesproken willen zij bijvoorbeeld niet dat jij hongerig bent en willen ze je bijsturen om een veilig leven te hebben. Een ‘veilige’ levensstijl is vaak de snelste weg naar het kalmeren van de zorgen van bijvoorbeeld je ouders. Veilig ligt volgens deze definitie in lijn met de meeste beslissingen die wij nemen. Mensen die een veilige levensweg kiezen, nemen vaak min of meer dezelfde beslissingen. Deze beslissingen maken mensen vaak onder druk van bijvoorbeeld ouders. Hier is opzich niets mis mee. Er is geen goede of verkeerde lifestyle en de meerderheid gaat akkoord met deze veilige levensstijl. Jij zou echter kunnen beslissen het onbewandelde pad te begaan. Jouw definitie van een betekenisvol leven kan verschillen met die van de meerderheid. Dat is uiteraard ook prima.

Een obstakel die je waarschijnlijk tegenhoudt bij het volgen van je dromen in het leven, is de druk die wordt uitgeoefend door de mensen die van je houden, zoals je ouders. We kunnen meningen van mensen die wij niet mogen vaak makkelijk aan de kant schuiven. De mensen waarvan wij houden echter, hebben een buitengewone gave om ervoor te zorgen dat wij ze willen plezieren. We willen onze ouders niet zien huilen of piekeren omdat zij zich zorgen maken. Je ouder voelen vaak een grote verantwoordelijkheid om jouw leven goed en veilig te maken. Zij handelen door middel van zich druk te maken over jou om zichzelf te beschermen van spijt. Als zij ervoor kiezen zich niet druk te maken om jou en hun zorgen voor zich te houden, is de kans aanwezig dat zij hier later spijt van krijgen, mochten jouw acties negatieve gevolgen hebben. Hierdoor is het belangrijkste om jouw toestand op een effectieve manier goed te communiceren. Dit klinkt heel makkelijk, maar enkel zeggen dat het goed met je gaat is niet genoeg.

Communiceer je problemen alleen als je ze overwint en er van leert

Het beperken van zorgen is essentieel bij het geruststellen van de mensen die van je houden. Het overbrengen van je problemen waarvoor je geen oplossing hebt, zal zorgen wekken voor de mensen die van je houden. Aangezien zij niet alle details weten, denken zij vaak er teveel over na. Ze maken zich er zorgen om, dromen er over en het zal veel groter worden dan het in jouw gedachten zou kunnen zijn. Terwijl jij bezig bent met het bedenken van een oplossing, blijven zij zich maar zorgen maken om jou. Het is daarom het beste om je problemen pas aan de mensen die van je houden te vertellen, als je ze overwonnen hebt.

Een probleem waar een verhaal achter zit, dat eindigt met jij die een oplossing vindt, zal ze niet alleen troost geven, maar geeft ook jouw vaardigheid aan om problemen te overwinnen. Hun perceptie van jouw vaardigheid om dingen te laten werken zal verbeteren. Je ouders zullen geloven dat jij je dromen kán volgen. Terwijl jij doorgaat met het overwinnen van problemen, zullen hun zorgen veranderen in trots. Je ouders worden trots op alle obstakels die jij hebt overwonnen bij het volgen van je dromen. Ze zullen vertrouwen krijgen in jouw vaardigheid om je dromen werkelijkheid te laten worden!

Groei wordt gemeten in hoe je anderen behandelt

Je persoonlijke groei wordt gemeten in hoe je anderen behandelt. Als je wil laten zien dat je als peroson aan het groeien bent, zul je de personen waar je van houdt moeten behandelen met nog meer liefde dan eerst. Vriendelijkheid en begripvol zijn, zijn twee begrippen zonder grenzen. Begrijp anderen beter, houd meer van hen, en wees vriendelijk. Begrijp dat hun verlangen om jou te beschermen een poging is om zichzelf te beschermen tegen spijt. Luister naar hen, verlies je geduld niet, en verspreidt positiviteit. Volg je dromen, maar laat je ouders je beschermen. Houd ze rustig door zelf rustig te blijven, ook als je nets hebt om te laten zien van het volgen van je dromen.

Door dit allemaal te doen, zal je ook je eigen spijt minimaliseren. Mochten je plannen niet werken, dan zal je geen spijt hebben dat je zo koppig was richting hen die jou zo gewaarschuwd hebben. Je zult geen spijt hebben dat je je geduld uit woede verloor nadat zoveel mensen je probeerden te vertellen dat je moest stoppen. Je zult geen spijt hebben dat je de mensen die van jou houden hebt vermeden, enkel omdat zij hun zorgen over jou uitspraken. Door vriendelijker te zijn terwijl je je droom volgt, zul je een beter persoon worden, ongeacht of je je doel bereikt of niet. Kortom: “Volg je dromen, maar stel je ouders gerust!

Ik hoop je hiermee genoeg te hebben ingelicht over hoe je jouw ouders gerust stelt bij het volgen van je dromen. Heb je zelf nog meer goede tips hiervoor, laat ze dan hieronder achter in een reactie! En wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogs, abonneer je dan hier op de nieuwsbrief! Heb je verzoekjes voor een volgende blog? Neem dan contact met me op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *