ALYB: Mexicaan faket voetbalcarrière bij Juventus

Zoals je kunt lezen in mijn vorige ALYB-posts, kan je veel gedaan krijgen door simpelweg te doen alsof je ergens bij hoort. Zo dacht ook de mexicaan Dionicio Farid Rodriguez. Deze negentienjarige jongen deed op zijn Instagrampagina alsof hij speler was voor Juventus U20. Op dit account kreeg hij vervolgens meer dan 16.000 volgers!

Instagramposts

Rodriguez maakte op zijn Instagrampagina gebruik van photoshop. Zo uploadde hij vele foto’s van zichzelf in een Juventus shirt. Het bekendste voorbeeld hiervan, is de teamfoto waar hij zichzelf in heeft geshopt. Dit deed hij door zijn gezicht over die van de Portugees Joao Serrao te plakken, een jeugdspeler van de Tureinse club. Bekijk onderstaande tweet van Yeni Safak Spor om te zien hoe dat eruit zag.

Interviews met de krant

Met zijn befaamde status als speler van Juventus, had de Mexicaan zelfs een interview geregeld met de krant El Marcador. Hierin stond onder andere een foto van hem in, terwijl hij zijn handtekening aan een jongetje geeft, zoals te zien is op onderstaande afbeelding.

Foto: El Marcador

Naast het interview met El Marcador, claimde de Mexicaan ook in een interview met de Mexicaanse krant The World, dat hij tien doelpunten had gemaakt in één seizoen voor Juventus U20. Hiervoor had hij zelf wedstrijden en uitslagen verzonnen.

Wie is Rodriguez nu echt?

Uiteraard heeft Rodriguez nooit bij Juventus gespeeld en was zijn complete carrière fake. Ook heeft hij niet, zoals hij claimde, gespeeld bij de Mexicaanse club Lobos BUAP en is hij niet uitgekomen voor het nationale team U20. Wie deze man wél is, is helaas nog steeds een onopgelost raadsel. Wat wel met zekerheid gezegd kan worden, is dat het verhaal van Rodriguez geweldig verfilmd zou kunnen worden!

 

Heb je tips voor een volgend artikel? Laat ze dan hieronder achter in een reactie, of neem contact met mij op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *